Bovenloopkranen

(Draai)grijperkranen

Containerkranen

Kolomzwenkkranen

Gebruikte kranen

Lichte hijssystemen - aluminium en staal

Hijsgereedschap

Valbeveiliging

BOVENLOOPKRANEN

Wij leveren een volledige lijn material handling uitrusting voor lasten van 125 kg tot en met 250 t standaard. Dit middels ons dealerschap EMH. Voor volledige range klikt u hier voor onze uitgebreide brochure. Daarnaast kunnen wij nog voorzien in speciale kranen voor veeleisende processen. Custom made kranen. Informeert u naar de mogelijkheden.


(DRAAI)GRIJPERKRANEN

Hoogwaardige componenten en de nieuwste technologieën staan garant voor een hoog rendement, zijn duurzaam en hebben minimale onderhoudskosten. Wij Leveren diverse (draai) grijperkranen. Klantspecifieke oplossingen zijn mogelijk. Tevens kunnen wij voorzien in onderhoud aan diverse merken (draai) grijperkranen.

CONTAINERKRANEN

De nieuwste technologieën zorgen ook bij containerkranen voor een hoog rendement. Met de jarenlange ervaring kunnen wij inspelen op de snelle ontwikkelingen in deze branche en u voorzien in de voor u specifieke oplossing. Wij kunnen voorzien in levering van en onderhoud aan containerkranen.

KOLOMZWENKKRANEN

Onze zwenkkranen programma bestaat uit 8 verschillende uitvoeringen. Voor een maximum capaciteit tot 10.000 kg en armlengtes oplopend tot 10,5 meter kunnen wij u een standaard oplossing bieden. Vrijwel elke gewenste uitvoering is leverbaar en kan op elke gewenste plaats gemonteerd worden.

Standaard leveren wij zwenkkranen compleet met stroomtoevoer. Kolomzwenkkranen kunnen compleet met afsluitbare schakelaar (IP55) geleverd worden. Wandzwenkkranen met klemmenkast.

Door relatief laag eigen gewicht kan een kolomzwenker worden ingezet bij zwakke bodems en vloeren. Hierdoor dus ook inzetbaar bij lichtere halconstructies. De hoogte van de kolom is afhankelijk van de benodigde hijshoogte. Kwaliteitslagers zorgen voor een ergonomisch verantwoord product en het zwenken gaat daardoor zeer soepel.

GEBRUIKTE KRANEN

Aanschaf gebruikte hijskraan biedt snel en voordelig extra productiecapaciteit.

Regelmatig koopt KSML goede, maar op een bepaalde locatie overbodig geworden kranen op. Zoekt u een gebruikte kraan, neem dan eens contact met ons op en informeer naar het continu wisselend aanbod aan grijperdraaikranen, containerkranen voor transportbedrijven, binnenhavens en spoorterminals, grijperbrugkranen, portaalkranen voor betonindustrie en de op- en overslag, bovenloopkranen, spreaders, grijpers en specialkranen.

KSML beschikt over een uitgebreide database met de actueel beschikbare typen en merken kranen. Alle gebruikte kranen worden in principe aangeboden zoals deze zijn ingekocht, maar kunnen op verzoek gereviseerd of zelfs volledig aangepast aan de door de koper gestelde eisen worden geleverd!

Wanneer u kiest voor de aanschaf van een gebruikte kraan, beschikt u sneller over de gewenste versterking voor uw productie en zijn de kosten aanzienlijk lager dan bij bestelling van een nieuwe kraan. Wij verzorgen, indien gewenst, de verplaatsing, modernisering en aanpassing van de elektrische, mechanische en hydraulische installaties en, indien nodig, van de hoofdconstructie van uw gebruikte kraan, zodanig dat deze perfect aansluit op uw productie-eisen en productielocatie.

LICHTE HIJSSYSTEMEN - ALUMINIUM EN STAAL

Lichte hijssysteem aluminium De oplossing voor een groot aantal toepassingsmogelijkheden voor bijna alle eisen. Enkel- en dubbelliggeroplossingen zijn in normale en korte bouwhoogte realiseerbaar. Voordeel van lichte hijssysteem aluminium: krachtig handlingsysteem met groot draagvermogen en kleine bedrijfskostenfactor.​​​

Licht hijssysteem staal Wij bieden een compleet modulair systeem waarmee u in één oogwenk ook de meest gecompliceerde logistieke problemen oplost. Dit profielkraansysteem heeft zich al jarenlang bewezen waar het aankomt op snel en gecoördineerd transporteren van materialen: in fabriekshallen en opslagruimtes. Voordeel van dit licht hyssysteem staal: de hoogste flexibiliteit bij een optimale productiviteit door de bouwwijze van het systeem.

HIJSGEREEDSCHAP

KSML Levert een compleet pakket hijs-en hefmiddelen van het merk Pfeifer. Daarnaast keuren en repareren wij ook uw hijsgereedschap.

Certificaten Met het certificatenprogramma bestaat de mogelijkheid de certificaten van uw hijs-en hefmiddelen optimaal te beheren. De certificaten zijn te allen tijden eenvoudig oproepbaar en kunnen, indien nodig, opgeborgen worden in uw dossier behorende bij uw hijs-en hefmiddelen. De mogelijkheid met dit certificatenprogramma bestaat om uw certificaten online op te vragen in PDF-bestand.

Wetgeving Het gebruik van hijs-en hefmiddelen is gebonden aan regels en voorschriften. Deze regels en voorschriften zijn ontstaan uit het risico dat het gebruik van hijs- en hefmiddelen met zich meebrengt. In de Arbo wet- en regelgeving, versie AI 17 bijlage 5, is een heldere omschrijving gegeven omtrentde risico’s van gebruik en de keuring van hijs- en hefwerktuigen en middelen.​

Waarom KSML?
 • Ruime ervaring met hijs- en hefwerktuigen.
 • Betrouwbaarheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel.
 • Niet gebonden aan merken.
 • Reparatie en onderhoud van alle merken.
 • Werkplaats met trekbank en geavanceerde (test)apparatuur
 • Monteurs VCA- gecertificeerd.
 • Uitvoer van jaarlijkse inspecties aan hijs- en hefmiddelen.


VALBEVEILIGING

Om haar ideeën op het gebied van valbeveiliging te optimaliseren heeft KSML gekozen voor de productlijn van Fallprotec. De keuze voor Fallprotec door KSML is het hoge niveau in engineering van producten en de ervaring om te voorzien in oplossingen voor de ideeën van KSML. Onze belangrijkste producten in de range zijn:

RVS KABELSYSTEMEN/LEVENSLIJNEN
 • Horizontaal /hellend kabelsysteem Een rvs kabelsysteem wat zowel horizontaal als hellend kan worden ingezet voorzien van een permanente of afneembare glider.
 • Verticaal kabelsysteem Een kabelsysteem wat is ontworpen om op ladders en andere constructies te worden gemonteerd,
RAILSYSTEMEN
 • Horizontaal railsysteem Een geanodiseerd aluminium railsysteem conform de Europese norm EN 795 klasse D voor vloer-, wand- of plafondmontage, voorzien van een permanente of afneembare glider.
 • Verticaal railsysteem Een geanodiseerd aluminium railsysteem voor wandmontage of montage aan een ladder, voorzien van een permanente of afneembare glider.
 • Laddersysteem Een geanodiseerd aluminium railsysteem voorzien van vaste- of wegdraaibare treden voorzien van een permanente of afneembare glider.
De complete range van producten van Fallprotec worden gefabriceerd in overeenstemming met de Europese Normen en alle producten zijn gecertificeerd door een onafhankelijke Notified Body.”